fbpx

De ce ai nevoie de imagini de calitate pe site-ul tau?

Distribuie

Facebook
Twitter

In acest articol vom discuta despre ce continut media este necesar sa aibe site-ul dumneavoastra.

Lucrul cel mai important, este si va fi necesara, crearea unui site web. Atunci cand incepeti o afacere sau sunteti deja pe piata, insa nu in mediul online. Daca nu aveti un site, efectiv nu aveti prezenta online in motorul de cautare “Google”. Ceea ce inseamna ca nu “existati” in lumea online-ului. Avand un site, acesta ajuta oamenii sa va gaseasca mai usor si sa afle informatii despre produsele dumneavoastra.

Imagini de stock sau imagini originale?

Primul lucru de care aveti nevoie sunt imaginile de calitate. Acestea va ajuta sa aratati vizitatorilor de pe site calitatea produsului precum si detaliile de care acestia au nevoie. Avand acces la aceste lucruri, vizitatorii sunt mai stimulati in a cumpara de pe site-ul dvs.

De ce sunt atat de importante imaginile de pe un site?

Deoarece imaginiile sunt mai usor de procesat decat textele. In medie aveti 4 secunde sa atrageti atentia cumparatorului, asa ca imaginile folosite trebuie sa aibe un impact puternic.

Multe afaceri precum si unele agentii de marketing si web design, nu pun pret pe continut si imagini. Acestea folosesc in reclamele create pe “Facebook”, “Instagram”, etc. imagini de stock. Folosirea imaginilor de stock nu este un lucru gresit la inceputul unei afaceri.

Noi va recomandam sa investiti in poze de calitate, deoarece, desi nu pare, este un lucru extrem de important. Facand aceasta investitie, va cresteti automat si nivelul afacerii dumneavoastra. Prin imagini reale oferiti incredere vizitatorilor site-ului si creati o legatura cu acestia.

Imaginile de stock

Imaginile de stock pot fi cumparate de pe anumite site-uri „Shutterstock„, insa dvs. nu sunteti autorul de drept a acestora. Cumparati doar dreptul de a folosi acele imagini pe care poate zeci de mii de alte afaceri le folosesc. Ce inseamna acest lucru? Exista o mare probabilitate ca imaginile pe care le aveti pe site, sa fi fost deja vazute pe un alt site. Acel site poate fi a unui competitor sau un site „fantoma”.

EX: O persoana a fost inselata cumparand de pe un site cu aceleasi imagini ca dvs.. Este normal ca acea persoana sa aibe o reactie negativa si vizavi de site-ul dvs. Site-urile cu imagini stock nu prezinta incredere. Acest lucru este un impediment in a face vizitatorii site-ului sa se transforme in clienti.

Imaginile originale sunt preferate

Imaginile originale sunt cele care primeaza. Mai multe companii de marketing au realizat un studiu de piata pe acest aspect. Acestea au folosit doar imagini reale, originale si nu de stock. Studiile au aratat ca a existat o crestere de 35% in a converti vizitatorii in clienti. In concluzie, oamenii raspund mai bine la imaginile autentice si reale decat la cele de stock.

Cum puteti avea imagini originale, reale si de calitate?

Va recomandam sa apelati la un fotograf profesionist care are experienta in domeniu. Daca aveti un site shop cu diverse produse, veti cauta un fotograf care cunoaste si stapaneste fotografia de produs. Daca cautati un fotograf pentru un site de prezentare fashion/blog, va recomandam un fotograf cu experienta in nisa respectiva.

Continutul media afisat pe site reprezinta afacerea dvs.

De multe ori costul unei sedinte foto de produs, va face sa strambati din nas si va dam dreptate. O astfel de sedinta poate fi destul de costisitoare, in functie de cate produse aveti. De obicei proprietarii de afaceri fug de aceste costuri, cautand o alta alternativa la costuri mai mici.

Este important sa realizati ca aceste imagini/fotografii reprezinta afacerea dvs. Fotografiile neprofesionale sau cu o calitate scazuta de pe site-ul dvs. va pot reprezenta afacerea intr-un mod negativ. Continutul media al site-ului este extrem de important. Prin continut de calitate poti face o prima buna impresie vizitatorilor dvs.

Imaginile ajuta site-ul sa fie usor gasit in cautarile Google

Daca aveti deja un site web este posibil sa fi auzit de optimizare SEO. SEO este procesul de optimizare a unui site precum si a continutului acestuia. Doar prin aceasta arta a optimizarii, site-ul dumneavoastra o sa apara in primele rezultate in cautarile Google pentru cuvintele cheie relevante afacerii dvs.

Optimizarea imaginilor, va ajuta site-ul sa fie mai usor de gasit in rezultatele de cautare a imaginilor “Google Images”. Dar mai ales sa obtina performante mai bune in rezultatele generale ale cautarii.

Prin optimizarea imaginilor este posibil sa atrageti clientii sa aleaga site-ul dvs. in detrimentul altui competitor. Mai mult decat atat, clientul poate sa petreaca mai mult timp pe site dvs. decat pe un alt site competitor.

Prezenta oamenilor/animalelor in imagini/fotografii creaza o emotie

Fotografiile/imaginile care au un continut bun, vor face oamenii sa simta instantaneu o conexiune atunci cand le vizualizeaza. De aceea este important sa includeti in fotografiile/imaginile dvs. de pe site si oameni sau animale.

Facand acest lucru, se creaza instantaneu un fel de conexiune emotionala intre client si afacerea dvs. Facute in studio sau in aer liber, este foarte important sa aveti si persoane sau animale incluse in imagini.

Imagini din spatele cortinei afacerii dumneavoastra

“O imagine face cat o mie de cuvinte” – in zilele noastre imaginile valoareaza mai mult decat cuvintele. Imaginile din culise nu sunt necesare pe un site web. Daca doriti sa aratati oamenilor cum lucrati sau cum oferiti anumite servicii, o puteti face. Aratand acest lucru, este o modalitate excelenta de a crea o conexiune cu vizitatorii site-ului.

Daca sunteti un furnizor de servicii, de exemplu un antrenor personal, este greu sa demostrati pentru ce plateste clientul dumneavoastra. De aceea e nevoie de imagini/video-uri despre cum planificati diete sau exercitii. Acestea va ajuta sa va conturati povestea si sa o sustina.

Distribuie

Facebook
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esti pregatit sa domini mediul online?